Duurzame markt op 11 februari in gemeentehuis

Publicatiedatum: 3 februari 2023

In kader van de week van de Circulaire Economie organiseert de gemeente Leeuwarden op 11 februari opnieuw de duurzame markt. De markt focust zich in het speciaal op het thema: circulaire economie. Iedereen is van harte welkom op de hal van het gemeentehuis. De markt is van 13.00 tot 17.00 uur en de toegang is gratis. Evert Stellingwerf, wethouder Duurzaamheid, opent de duurzame markt om 13.00 uur.

Oude en nieuwe gezichten deze editie
De markt is bedoeld om bezoekers mee te nemen in duurzaam ondernemen en verder ook de mooie lokale duurzame producten in de spotlight zetten. Op de duurzame markt vertellen lokale ondernemers het verhaal achter hun circulaire producten. En bezoekers kunnen deze producten ook kopen. We verwelkomen deze editie oude en ook een aantal nieuwe gezichten, zoals de Streekboer, Zeepfabriek Suver en de duurzaam gekweekte paddenstoelen van Hendrik Jansen. Agnes Klinkert van het Friesland College geeft een lezing over duurzame lifestyle tips. Stoereloer organiseert een workshop. NHL Stenden laat hun Green Office zien en geeft informatie over Green Thinking. En er zijn diverse exposities van Vizier op Werk, het Friesland College en The Upcycle Collection van Louise Cohen. Daarnaast kun je ook de VR-experience beleven van Omrin, gratis energieadvies krijgen van de Energiecoaches en het Energieteam van de Provincie. Dit alles en meer onder het genot van een kopje Fairtrade koffie.

 ‘’2050 klinkt nog heel ver weg, maar Leeuwarden beschikt nu al over veel bedreven ondernemers die duurzame en circulaire oplossingen ontwikkelen in de bouw en maakindustrie. Met de duurzame markt laten we bezoekers zien welke ontwikkelingen er zijn en wat er allemaal al gedaan wordt om dichter bij het doel van een afvalvrije gemeente te komen,’’ aldus Evert Stellingwerf.

Oproep: Ook op de duurzame markt staan? Dat kan!

Doe jij ook iets op het gebied van circulaire economie en deel je dit graag met anderen? En woon je in de gemeente Leeuwarden of heb je hier jouw bedrijf? Dan maken we graag kennis met jou en krijg een gratis plek op de duurzame markt. Meld je aan via [email protected]