Gratis workshop ‘Zelf je huis verduurzamen’ en ‘Natuurvriendelijk isoleren’

Publicatiedatum: 30 oktober 2023

Zaterdag 4 november begint om 12.00 uur de Duurzame Markt in de hal van het gemeentehuis. Je kunt daar de workshop ‘Hoe verduurzaam ik mijn woning’ volgen van Firda. Deze workshop is om 13.00, 14.00 en 15.00 uur. Daarnaast geeft het FMF ook een presentatie over Natuurvriendelijk Isoleren om 13.30, 14.30 en 15.30 uur. Compleet gratis, maar het aantal plaatsen per workshop is beperkt. Je kunt je voor beide workshops van tevoren aanmelden via [email protected].

Workshop Hoe verduurzaam ik mijn woning

Voor wie is de cursus?
Deze cursus is geschikt voor alle inwoners in de gemeente Leeuwarden die zijn of haar huis wil verduurzamen. Je hebt geen technische kennis nodig om de cursus te volgen.

Wat houdt de cursus in?
Het is een praktische en interactieve workshop met de volgende onderdelen:

  • Jouw energierekening is het vertrekpunt van deze workshop.
  • Je ontdekt welke investeringen nodig zijn om energie te besparen.
  • Je kunt jouw ideeën over verduurzaming delen met anderen.
  • Je maakt kennis met nieuwe duurzame technieken en ontdekt welke mix van duurzame maatregelen je kan treffen om je eigen woning te verduurzamen.

Wat levert de cursus op?
Na afloop van de cursus heb je een duurzaam plan voor je eigen woning. Je weet welke duurzame stappen je gaat zetten en hoeveel geld het kost om jouw woning duurzaam te maken. Daarnaast kun je ook gelijk bij de andere kramen terecht voor informatie over isolatiematerialen en subsidies.

Workshop: Ontdek hoe je jouw huis natuurvriendelijk kunt isoleren

Het isoleren van je huis brengt risico’s met zich mee voor kwetsbare diersoorten, zoals bijvoorbeeld de gierzwaluw, huismus en de dwergvleermuis. Ze sneuvelen tijdens de verbouwing, of raken dakloos. Doordat veel gebouwen niet meer toegankelijk zijn voor onze medebewoners, worden deze diersoorten steeds zeldzamer. Daarom hebben ze nú bescherming nodig! Om daarvoor te zorgen is ook de Wet Natuurbescherming in het leven geroepen. Deze wet is specifiek opgesteld om diersoorten te beschermen, ook bij isolatie- en bouwprojecten. Tijdens dit webinar geven we je tools om jouw huis natuurvriendelijk te isoleren.

  • Een deskundige vertelt over de beschermde soorten en de Wet Natuurbescherming met betrekking tot na-isolatie.
  • Verwachtingen rond de invoering soortenmanagementplan (SMP)
  • Hoe werkt natuurvriendelijk isoleren?
  • FMF Handleiding voor Natuurvriendelijk Isoleren met praktische tips & trucs.
  • Voorbeelden van passende maatregelen.

Tot zaterdag op de Duurzame Markt!

Het hele programma van de Duurzame Markt vind je hier.