Collectieve actie zonnepanelen

Maak de stap naar het opwekken van je eigen duurzame energie!

De Drenthese Energie Coöperatie (BRES) organiseert voor de tweede keer een actie waarbij je als woningeigenaar collectief zonnepanelen kunt inkopen. Bij de vorige actie in Prinsenbeek, Belcrum en Brabantpark hebben ruim 85 woningeigenaren meegedaan. In het stappenplan hieronder lees je hoe het werkt.

Wil je eerst meer informatie over zonnepanelen? Kijk dan op de maatregel pagina over zonnepanelen. Bezoek ook eens een gratis informatieavond van BRES. Daar vertellen we je meer over de mogelijkheden en de voordelen van samen zonnepanelen inkopen.

Waarom samen inkopen met BRES?

  • Je bespaart gemiddeld 15% op je zonnepanelen
  • Je ontvangt 10% aanvullende korting als er genoeg deelnemers zijn
  • Je offerte wordt nog eens gecontroleerd door BRES
  • Je hebt contact met een betrouwbare installateur met kantoor in Drenthe
  • De vorige BRES inkoopactie werd gewaardeerd met een 8,4!

Waarom inkopen met een collectief?

Prijs

Samen inkopen geeft je een scherpe prijs voor de zonnepanelen

Kwaliteit

De uitvoering gebeurt efficiënt en door een lokale betrouwbare installateur

Service

BRES bewaakt de prijs en kwaliteit en controleert je offerte

Dit is ons aanbod:

De Drenthese Energie Coöperatie BRES heeft voor jou uitvraag gedaan bij een aantal regionale en lokale installateurs van zonnepanelen. Daaruit hebben we het meest aantrekkelijke aanbod qua prijs en kwaliteit geselecteerd. Hiernaast zie je de prijsindicatie voor jouw type woning exclusief BTW en inclusief montage. Hiermee komt de terugverdientijd al snel onder de 7 jaar.

Zo werkt het:

Bij de opname door de installateur kun je eventuele afwijkende wensen aangeven (bijvoorbeeld ander vermogen, andere kleur panelen, montage plat dak).  De installateur maakt vervolgens een offerte en die wordt door BRES gecontroleerd op afwijkingen van de standaard set. Je ontvang de offerte inclusief 4% organisatiekosten voor BRES. Pas als je die ondertekent, ga je de verplichting aan.

Hoe doe je mee aan deze actie?

Stap 1

Laat jouw gegevens achter. Daarna belt de installateur om een afspraak te maken voor een technische opname.

Stap 2

De installateur komt langs, bespreekt je wensen en kijkt wat er technisch mogelijk is gebaseerd op je huidige situatie.

Stap 3

Je ontvang een offerte. Deze wordt door BRES getoetst op prijs en kwaliteit.

Stap 4

Als je de offerte goedkeurt, maakt de leverancier een afspraak om de panelen te komen plaatsen.

Heb je interesse? Schrijf je in voor 1 maart 2020!

Energie Coöperatie BRES verwerkt je gegevens en zorgt ervoor dat de installateur contact met je opneemt voor de vervolgstappen. Wil je eerst meer weten over de actie? Stuur dan een e-mail naar Sjoerd van BRES via [email protected]

Meer informatie over de uitvoering

Veiligheid is voor ons het allerbelangrijkste. De installateur is aangesloten bij Zonnekeur, werkt volgens de huidige normen en gebruikt valbescherming waar nodig. Ook doet BRES werkplekinspecties om te controleren of er veilig wordt gewerkt.

• De installateur combineert zo veel mogelijk de opnames en de uitvoering per wijk. Dit kan ook alvast zelf met de buren worden afgestemd. In de wijk komen vaak dezelfde panelen met een vergelijkbaar legplan.

• De zonnepanelen zijn standaard zwart. Het blijkt dat de meeste mensen dit het mooist vinden. Ook zijn ze van een Tier-1 leverancier. Dit betekent dat de fabrikant moet voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. De garanties zijn 12jaar productgarantie en 25 jaar lineaire vermogensgarantie.

• De parallel omvormer is van het merk Solar Edge en heeft een garantie van 12 jaar. De serie omvormer is van het merk Solis en heeft een garantie van 10 jaar.

• Bij de berekening van het rendement wordt uitgegaan van Zuid-Zuid-Oost oriëntatie, een hellingshoek van 30 graden, 0,23€/kWh met een prijsstijging van 2% per jaar, en een degradatie van de zonnepanelen van 0,5% per jaar.

• Bij de berekening wordt niet meegenomen dat je woning ook in waarde stijgt met gemiddeld ongeveer het bedrag van de investering. Ook maak je met deze ingreep gemiddeld 1 of 2 energielabelstappen.

• De 10% aanvullende korting geldt vanaf 70 deelnemers.

• Betaling aan de installateur is 50% bij opdracht en 50% na levering.

• De garantie op de uitvoering is 18 maanden.

• Inbegrepen in de prijs: het bijmaken van een nieuwe groep in meterkast, een kabel binnendoor van meterkast naar zolder door een loze leiding, ontzorging van de BTW teruggave.

• De prijs is ook inclusief 4% vergoeding voor BRES. Ook is deze actie voor leden van BRES. Nog geen lid? Kijk eens op de website van BRES. Je hoeft nog geen lid te zijn om je aan te melden voor deze actie. 1 jaar lidmaatschap kost €25.