Verbruik ik te veel energie?

Wil je snel meer inzicht in je mogelijkheden om energie te besparen en te verduurzamen? Bekijk dan eens onze online bespaarchecks! Deze ‘checks’ over energiebesparing zijn allemaal snel en makkelijk uit te voeren. Je krijgt meteen een idee wat jij in huis zou kunnen veranderen of verbeteren.

Zo krijg je snel inzicht

Stappenplan

Snel inzicht in je bespaarkansen. Deze adviestool geeft een duidelijk inzicht in je woning. Ook krijg je een stappenplan voor een aardgasvrije woning.

Stappenplan

Energiecheck

Ben je benieuwd naar jouw energieverbruik ten opzichte van de rest van de straat? Met onze check maak je deze vergelijking binnen een minuut.

Doe de check

Zonnekaart

Ben je benieuwd of zonnepanelen op jouw dak zouden passen? Zonnekaart Leeuwarden laat direct zien of jouw dak geschikt is en wat je opbrengst zou zijn.

Zonnekaart

Energielabel

Voor iedereen met een koopwoning is het goed om te weten wat voor energielabel de woning heeft. Op die manier heb je meer inzicht in het energieverbruik, hoe goed geïsoleerd de woning is en of de woning misschien van het gas af kan. Op die manier kan je als (toekomstig) huiseigenaar gerichter te werk gaan op het gebied van verduurzaming.

Op een energielabel staat met klassen A++++ tot en met G vermeld hoe zuinig de woning is. Energielabel A++++ is zeer zuinig en G het minst zuinig. Wanneer jouw woning energielabel G heeft, staat er vaak ook op vermeld wat je kan doen om te besparen op energie. Bekijk de website van Milieucentraal voor voorbeelden en informatie over bijvoorbeeld het aanvragen van een energielabel.

Woont u in een monument?

Dan gelden er voor uw huis misschien andere regels voor zonnepanelen of andere duurzame maatregelen. Kijk op de groene menukaart voor meer informatie.