Al 1.000 gratis Energieboxen uitgereikt in Leeuwarden

Publicatiedatum: 17 maart 2022

Wethouder Bert Wassink reikte op 16 maart de 1.000e Energiebox uit aan mevrouw Kooistra in Britsum. Gemeente Leeuwarden heeft hiermee al 1.000 inwoners kunnen helpen met energiebesparing. Via de Energiebox kunnen inwoners van Leeuwarden tot wel 200 euro per jaar op hun energierekening besparen. De actie loopt nog tot eind juli 2022.

 

Gratis Energieboxen uitgedeeld

Inwoners kunnen kiezen uit de Energiebox Electra en de Energiebox Gas. In de box Electra zitten meerdere ledlampen en een energiebesparende stekkerdoos. In de box Gas zit radiatorfolie, een waterbesparende douchekop en een ledlamp. Ook kunnen de inwoners gratis een gesprek met de Energiecoach aanvragen via de bijgeleverde antwoordkaart. Deze kan naast de geleverde maatregelen in de box, via persoonlijk advies nóg meer helpen om energie te besparen.

De gemeente deelt de Energieboxen gratis uit en helpt zo woningbezitters én huurders met een laag inkomen met energie besparen en een lagere energierekening. De gemeente maakt voor deze actie gebruik van de (de RREW-)subsidie van het Rijk.

Wethouder Bert Wassink “Inwoners kunnen met dit pakket gemiddeld tot wel 200 euro per jaar besparen op hun energierekening. Geweldig dat we nu al de 1000e inwoner kunnen voorzien van de Energiebox. Met de hoge energiekosten van dit moment, zijn alle besparende maatregelen welkom. En er zijn nog boxen beschikbaar dus vraag deze vooral aan!”

Samenwerking met wijk- en dorpskamers en energiecoaches

De Energiebox-actie is een samenwerking tussen de gemeente Leeuwarden, de Energiecoaches, de verschillende wijk- en dorpskamers en Caparis. De boxen worden gevuld door medewerkers van sociale werkplaats Caparis. Inwoners kunnen via de wijk- en dorpskamers, de Energiecoaches of het Energieloket de Energiebox aanvragen. Na de aanvraag kunnen inwoners de pakketten afhalen bij de wijk- of dorpskamer in de buurt. Mocht dat écht niet mogelijk zijn, kan deze in sommige gevallen worden langsgebracht. Een geslaagde lokale samenwerking.