Duurzame voorbeelden

Publicatiedatum: 23 februari 2022

Op zoek naar duurzame voorbeelden? Neem eens een kijkje bij Duurzame Huizen en Slimme Buren!

Het verduurzamen van je woning kan best een zoektocht zijn. Wat zijn er voor opties en wat is nu de beste optie voor mijn (type) woning? Gelukkig hoef je niet altijd zelf alles uit te vinden en zijn anderen soms al een stapje verder en delen ze hun ervaring. Hieronder een aantal initiatieven die je misschien verder kunnen helpen.

Duurzame Huizen Route

Via de website van Duurzame Huizen Route kan je zoeken naar woningen bij jouw in de buurt die al verduurzaamd zijn. Heb je interesse in een bepaalde techniek of in maatregelen die bij bepaalde type huizen (heel oud of juist nieuwbouw) zijn genomen, kan je daar op zoeken.

De mensen die hun woning hebben aangemeld zijn ook te benaderen via de site voor meer informatie. Zou kan je hen vragen stellen over de aanpak of hoe het bevalt. Of je nu een woning hebt uit begin 1900 of een nieuwbouwwoning wilt laten bouwen, er zit voor ieder wel wat interessante ervaring tussen.

In het najaar stellen huiseigenaren in heel Nederland elk jaar hun woning open voor bezoekers tijdens de Nationale Duurzame Huizen Route. Zij vertellen met veel enthousiasme over het energiezuinig maken van hun woning. Zij geven een rondleiding, delen ervaringen en bespreken jouw vragen. Wanneer de definitieve data bekend zijn, vermelden wij dit uiteraard ook via onze site.

Slimme Buren

Wil je je huis verduurzamen maar weet je niet waar te beginnen? Vraag dan eens een SlimmeBuur! Je kunt filteren op type woning zodat je advies krijgt van een buur met een soortgelijke woning of uit je eigen buurt. Vraag naar hun eigen ervaring, over isolatie en zonnepanelen, wat het kost én wat het oplevert! Zo vind je altijd een SlimmeBuur in je buurt!

Kan ik mijn woning aanmelden?

Iedereen die anderen graag helpt, door ervaringen met energiebesparende maatregelen te delen, kan zich aanmelden voor Duurzame Huizen Route of SlimmeBuur! Zo helpen we elkaar met verduurzamen!

Lijkt het je leuk om daarnaast ook je ervaringsverhaal te delen via onze site? Meld je dan aan via [email protected] en dan plannen we een leuk interview!