Dol op Denim: van jeans naar hondenmand

Publicatiedatum: 5 juni 2023

Afgelopen zaterdag 3 juni, was het dan zover: de vijfde editie van de Duurzame Markt, met als thema Dol op Denim. Het was een erg geslaagde dag met een inspirerende modeshow, handige workshops en (h)eerlijke producten.

Dat denim dit keer centraal stond, is niet heel verrassend. De textielindustrie drukt namelijk erg veel op de CO2 uitstoot en met name de spijkerbroeken. Daarom waren veel deelnemers gekleed in een tweedehands spijkerbroek of jasje, of boden workshops aan in het upcyclen en recyclen van spijkerstof.

Bij textiel denk je niet direct aan isolatiemateriaal, maar Miedema Bouwmaterialen werkt hier al enige tijd mee. Denim heeft namelijk dezelfde eigenschappen als traditioneel isolatiemateriaal en is 100% duurzaam. Zij waren daarom ook aanwezig op de duurzame markt, om meer hierover te vertellen. Daarnaast stonden de Energiecoaches weer klaar om de bezoeker te voorzien van tips om te besparen om de energierekening.

Benieuwd naar de volgende editie van de duurzame markt? Zet dan alvast 23 september in je agenda. Houd daarbij onze website en Facebook in de gaten voor het programma.