Energiemarkt voor Leeuwarden-Zuid

Om in de toekomst Leeuwarden mooi en leefbaar te houden, moeten we nu al nadenken over duurzame veranderingen. Dit doen we graag met u en stap voor stap. Of u nu een woningeigenaar bent of huurder. De lokale energiecoöperatie Stroomland Leeuwarden en de Gemeente Leeuwarden organiseren op 29 november een energiemarkt in het Van der Valk hotel in Leeuwarden. Ontdek op de markt hoe u uw huis kunt isoleren en aardgasvrij-ready kunt maken. De toegang en parkeren is gratis. U bent van harte welkom!

Wat is er te doen op de Energiemarkt?
Op de Energiemarkt vindt u alle informatie over het verduurzamen van uw woning.
• Informatiemarkt
Op de markt geven ondernemers uitleg over de duurzame maatregelen die het beste passen bij uw woning. Welk energielabel heeft uw woning? Op basis daarvan krijgt u advies. Laat u informeren over (hybride) warmtepompen, airco’s, zonnepanelen, infrarood panelen, groene daken en de opslag van regenwater, isolatiemogelijkheden, aquathermie, thuisbatterijen en nog veel meer.
• Financieel advies
Een erkend adviseur duurzaam wonen geeft uitleg over de financiering, subsidies, fondsen en verwachte terugverdientijden van duurzame maatregelen voor uw woning.
• In gesprek over de visie verduurzaming Gemeente Leeuwarden
De gemeente Leeuwarden heeft de ambitie om alle huizen in Leeuwarden aardgasvrij te maken. Op de markt presenteert Gerk Jan Kuipers, senior beleidsadviseur Duurzaamheid van de gemeente de visie voor de wijken in Leeuwarden-Zuid. Er is gelegenheid om met elkaar hierover in gesprek te gaan en vragen te stellen.
• Maak kennis met het bestuur van energiecoöperatie Stroomland Leeuwarden
Stroomland Leeuwarden is een initiatief op eigen kracht van inwoners uit Leeuwarden, een coöperatie zonder winstoogmerk. De coöperatie zet zich in om duurzame energieprojecten in de regio te versnellen. Voor nu en voor de generaties na ons. De coöperatie richt zich op de regio Goutum, Zuiderburen, Hempens-Teerns, de Zuidlanden en Middelsee. Wilt u ook meedenken en meepraten? Word dan lid van Stroomland Leeuwarden! U kunt lid worden op de markt. De eerste 500 nieuwe leden krijgen naast hun lidmaatschap een bijdrage ter waarde van 100 euro. Deze bijdrage kunt u gebruiken voor het verduurzamen van uw huis. Vraag ook gelijk naar de pilot Aardgasvrij-Ready.
• Meld u aan voor de pilot Aardgasvrij-Ready
Hulp nodig bij het verduurzamen van uw woning? Meld u zich dan gratis aan voor de pilot Aardgasvrij-Ready. Met aardgasvrij-ready bedoelen we dat u uw huis voorbereidt op een manier om aardgasvrij te koken en te verwarmen. Wij zijn op zoek naar 10 woningeigenaren die nu actie willen ondernemen. In de pilot wordt u ondersteund door experts op het gebied van duurzame maatregelen en financieringsmogelijkheden. U hoeft dus niet alles alleen uit te zoeken. Laten zien wat er nodig is om woningen in Leeuwarden-Zuid aardgasvrij-ready te maken is het doel van de pilot. Meer weten? Zoek dan contact met de mensen van Stroomland Leeuwarden.
• Start van Omgevingsfonds voor bewonersinitiatieven
Sinds enige tijd is het zonnepark Drachtsterweg aangesloten. Met de initiatiefnemers is afgesproken dat er 150.000 euro beschikbaar komt voor de omgeving. Tijdens de Energiemarkt wordt dit Omgevingsfonds op een feestelijke manier officieel geopend. Heeft u een goed idee hoe we dit geld kunnen inzetten bij de verduurzaming van Leeuwarden-Zuid? Geef dit dan door aan Stroomland Leeuwarden.

Uw woning aardgasvrij-ready: wat levert u dit op?

Een aardgasvrij-ready woning levert een flink besparing op van uw energieverbruik en een verlaging van uw energierekening. Haalt u uw stroom uit duurzame energiebronnen? Dan draagt aardgasvrijready wonen ook bij aan een beter milieu voor u en uw (klein)kinderen. Ook stijgen duurzame woningen sneller in waarde dan niet duurzame woningen.