Energiezuinig afstellen van cv-installatie: iets voor u?

Heeft u vorig jaar ledlampen aangevraagd via de RRE-regeling? Dan kunnen wij u nu ook helpen met het energiezuinig afstellen van uw centrale verwamings installatie (cv-installatie). Energiecoaches Pieter en Ruben weten er alles over.

Als gemeente blijven we zoeken naar manieren om inwoners met een (bijstands)uitkering te helpen met het verlagen van hun energierekening. Wist u dat u het meeste gas verbruikt met het verwarmen van uw huis? U kunt uw stookkosten met 15% omlaag brengen door uw cv-installatie energiezuinig af te laten stellen. Als u zich in november of december van 2021 aanmeldt bij Pieter en Ruben dan kost dit u niets, maar het levert u wel een flinke besparing en extra comfort op.

Waardebon t.w.v. 265 euro voor het energiezuinig afstellen van uw cv-installatie
Energiecoaches Pieter en Ruben helpen inwoners in de gemeente met advies en tips over energie besparen en het energiezuinig afstellen van de verwarming. In november en december mogen wij u van de gemeente een waardebon aanbieden ter waarde van 265 euro. Daarmee bekijken we met u of uw cv-installatie geschikt is en betalen we de installateur om uw verwarming energiezuinig af te stellen. Dit noemen wij ‘waterzijdig inregelen’. Liever geen bezoek over de vloer i.v.m. de coronamaatregelen? Geen probleem. Ook op afstand kunnen we u helpen.

Energiecoaches Pieter en Ruben van de gemeente Leeuwarden

Op de foto Energiecoach/CV-dokter Pieter Vink (links) en Ruben Wever (rechts).

De voordelen van energiezuinige verwarming

  • Uw huis is sneller warm en in de meeste gevallen kost het u geen geld. Uitzonderingen zijn grote woningen met complexe installaties. Komen er toch extra kosten bij? Dan gaat de installateur hierover met u in gesprek. De werkzaamheden beginnen pas als u akkoord bent.
  • 55% van uw energierekening gaat op aan gas voor verwarming. Met het energiezuinig afstellen van uw verwarming bespaart u per jaar tot 15% op uw stookkosten. Volgens de Consumentenbond is dit per jaar een besparing van 100 euro.
  • Het energiezuinig afstellen van uw cv-installatie is een simpele ingreep en geeft geen rommel.

Hoe meldt u zich aan?
Door in november of december contact op te nemen met ons, Energiecoaches Pieter en Ruben. Dat kan via 14058, het algemene telefoonnummer van de gemeente Leeuwarden of stuur een email met uw contactgegevens naar [email protected]. Dan maken we met u een afspraak bij u thuis of we houden via de telefoon of email contact met u. Het is een tijdelijke actie dus meldt u zich zo snel mogelijk aan.

Wij zien uw reactie met plezier tegemoet!

Pieter Vink en Ruben Wever
Energiecoaches/CV-dokters gemeente Leeuwarden