Duurzaamheidslening

Met de Duurzaamheidslening kun je energiemaatregelen in je woning financieren. Zo woon je energiezuiniger, comfortabeler én draag je bij aan een beter milieu. Je kunt er bijvoorbeeld isolatie of een warmtepomp mee financieren.

Wat is de duurzaamheidslening?

De Duurzaamheidslening is een persoonlijke lening met een vaste rente en looptijd. Een persoonlijke lening lost u annuïtair af, dit betekent dat het maandbedrag gedurende de looptijd gelijk blijft. Bij een annuïtaire aflossing bestaat uw maandbedrag telkens uit een deel rente en een deel aflossing. Aan het einde van de looptijd is uw persoonlijke lening volledig afgelost.

Voorwaarden

  • Minimum leenbedrag € 2500,-
  • Maximum leenbedrag € 7499,-
  • De looptijd bedraagt 180 maanden.
  • Tot een bedrag van € 7500,- is de looptijd 120 maanden.
  • Wel toegestaan voor eigenaren/bewoners.
  • Niet toegestaan voor eigenaren, verhuurders en huurders.
  • De minimum leeftijd op het moment van aanvragen is 18 jaar.
  • De maximum leeftijd op het moment van aanvragen is 100 jaar.

Duurzaamheidslening aanvragen

Check vóór u de duurzaamheidslening aanvraagt de voorwaarden van lenen bij het Warmtefonds. Voor eigenaar-bewoners met een verzamelinkomen van minder dan € 60.000 kan een lening via het Warmtefonds aantrekkelijk zijn. De Energiebespaarlening van het Warmtefonds rekent voor die doelgroep namelijk een rente van 0%. Meer informatie vindt u op de pagina Warmtefonds.

Stap 1
Voordat u de lening kunt aanvragen, moet er eerst door ons vastgesteld worden of u aan de voorwaarden voldoet. Vul daarom ons aanmeldformulier in en stuur het op naar:

Gemeente Leeuwarden
t.a.v. Duurzaamheidslening
Oldehoofsterkerkhof 2
Postbus 21000, 8900 JA Leeuwarden

Of stuur het formulier per mail op naar [email protected]

Stap 2
De gemeente bepaalt of u aan de eisen en voorwaarden voldoet om de Duurzaamheidslening aan te mogen vragen bij SVn. Geeft de gemeente goedkeuring, dan ontvangt u een aanvraagformulier die u kan indienen bij SVn. Let op: de beantwoording van de aanvraag duurt gemiddeld 5 tot 10 werkdagen.

Wilt u meer informatie over de duurzaamheidslening? Klik dan op de knop hiernaast op Meer informatie. U komt dan op de website van SVn.