Samen Fixen we het!

Fixteams in Leeuwarden helpen met energiebesparing

De energiekosten zijn enorm gestegen. Daarom zijn meer mensen bezig met energiebesparing thuis. De gemeente biedt inwoners hulp aan bij energiebesparing. Naast de eigen Energiecoaches zijn er nu ook Fixteams in Leeuwarden.

Fixteams in Leeuwarden helpen met energiebesparing

Fixteams zijn vrijwilligers die in eigen buurt of dorp, de bewoners die dit nodig hebben en zelf niet kunnen, helpen met kleine energiebesparende maatregelenvoorzieningen aan te brengen. Denk aan tochtstrippen, radiatorfolie, een brievenbusborstel, een waterbesparende douchekop en LED-lampen. Voor hun werk krijgen de Fixteams weer een vergoeding van de gemeente voor hun lokale vereniging.

Proef met Fixteams geslaagd

Het afgelopen half jaar is er een proef met Fixteams gedaan in 3 dorpen, een woonwijk en via een voetbalteam. De proef was zeer geslaagd, vonden de bewoners en de deelnemers aan de Fixteams. De actie vergrootte het gevoel van ‘Mienskip’ in buurt of dorp. En heeft zowel bewoners als ‘fixers’ meer bewust gemaakt van de energiebesparende mogelijkheden. Daarom is er vanaf nu een subsidie beschikbaar voor Fixteams.

Evert Stellingwerf, wethouder Duurzaamheid: “Energiebesparing is belangrijk voor het klimaat maar ook voor een lage rekening. Ik vind dat Iedereen hier aan mee moet kunnen doen. Met Fixteams maken we dit voor een grotere groep bewoners mogelijk en steunen we meteen het verenigingsleven. Met deze nieuwe subsidie kunnen nog meer huishoudens geholpen worden en nog meer verenigingen zich inzetten voor eigen dorp of buurt.”

Handige buurtgenoten gezocht!

Wil jij ook samen met buurtgenoten of leden van de vereniging je inzetten voor eigen dorp of wijk en een fixteam? Je kunt meer informatie krijgen over de subsidie. Dit kan via:  [email protected] en via tel: 14058.