Kerstverlichting: sfeer maken zonder hoge kosten

Publicatiedatum: 8 december 2023

De wintermaanden zijn koud, donker maar vaak ook erg gezellig met samenzijn van familie en vrienden. Wat vaak dan niet ontbreekt zijn vrolijke lampjes in en rondom het huis. Een Kerstman met zijn arrenslee, een sneeuwpop en natuurlijk de kerstboom. Hoe groter hoe vrolijker! Maar hoe houd je het wat betaalbaar? Energiecoaches Robertino en Laila geven de tips!

Energiecoach Laila

Laila: “Kies altijd voor LED verlichting. Dat is de meest duurzame optie die er is. Gloeilampen gebruiken veel meer stroom dan LED lampen en zorgen dus voor meer kosten. En dat wil je tijdens deze dure maanden niet.”

 

Energiecoach Robertino

Robertino: “Zet de lampjes niet de hele dag aan. Wanneer je dit bijvoorbeeld al terugbrengt naar alleen ’s avonds, bespaar je zo al paar euro in de maand.”

 

 

Kijk dus voordat je kerstverlichting koopt, naar het type lamp en laat ze niet hele dagen branden. Al die flikkerende lampjes zijn natuurlijk erg gezellig en sfeervol. Met de tips die hierboven staan houd je het leuk voor je portemonnee. En ook misschien voor je buren 😉