Maak kennis met onze contactpersonen!

Publicatiedatum: 6 juli 2022

Leeuwarden kent veel lokale energie initiatieven. Mensen die zich samen inzetten om de buurt energiezuiniger te maken of samen energie opwekken. Voor deze initiatieven zijn er nu nieuwe contactpersonen die je vaker zult tegen komen. We stellen hen graag aan je voor!

Vanuit het Energieloket ondersteunen we de lokale initiatieven met raad en daad. Als je bijvoorbeeld wilt weten of er ondersteuning of subsidie vanuit het Energieloket mogelijk is voor je idee voor de buurt, of je wilt gebruikmaken van de gereedschapskist voor initiatieven. Ook hebben we regelmatig intervisiebijeenkomsten waarbij initiatieven kunnen vertellen waar ze mee bezig zijn en we kennis en ervaringen kunnen uitwisselen.

Vanaf nu zul je vanuit het Energieloket, naast gewaardeerde collega Gerk Jan Kuipers, een paar nieuwe gezichten tegenkomen! We stellen ze graag aan je voor!

 

Kees Hoekstra

“Ik woon al jaren in Leeuwarden. Ik ben opgeleid als werktuigbouwkundige en heb een tijd in de milieuadvieswereld gewerkt. Maar de idealist in mij wilde altijd al de duurzaamheidskant op. In mijn werk bij de gemeente kreeg ik de kans om steeds meer met energiebesparing te doen. In deze nieuwe rol, binnen de energietransitie en als contactpersoon, voel ik me daarom nu als een vis in het water.

Ik ga graag eerst informatie halen, horen wat er leeft in de wijken en bij lokale initiatieven. Hoe ver ze zijn en wat ze nodig hebben. Wat ik belangrijk vind, is dat bewoners voor zichzelf de juiste keuzes maken. En ook dat de kwaliteit van maatregelen hoog is. Samen kennis verkrijgen, delen en omzetten naar de juiste stappen is essentieel. Als gemeente hebben we hierin een loketfunctie en een verbindende rol, waar ik me graag voor inzet en waar ik energie van krijg.“

Charlotte de Boer

“Sinds 1 januari ben ik bij de gemeente Leeuwarden bezig met de energietransitie. Duurzaamheid vind ik belangrijk en ik ben daar in mijn vrije tijd ook mee bezig vanuit JongRES (link). Om de stem van jongeren te laten horen in de energietransitie.

Energie is best ingewikkeld en niet bepaald ‘sexy’. Toch is het een onderwerp dat steeds belangrijker wordt. En waar iedereen in de komende jaren steeds meer mee te maken krijgt. Ik vind het leuk om bruggen te bouwen tussen dit ‘abstracte’ onderwerp en de leefwereld van onze inwoners. Sowieso krijg ik energie uit het werken met mensen en lokale energie initiatieven. En ik kijk graag hoe we samen zo ver mogelijk komen. Mijn motto is ‘alleen ga je sneller maar samen kom je verder’.”

Michiel Oudega

“Vanaf 15 april ben ik betrokken bij de energietransitie. Ik heb een milieukundige achtergrond en ben de laatste jaren al veel bezig geweest met energiebesparing bij bedrijven. Samen met bewoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties, ga ik me inzetten om de energietransitie in een hogere versnelling te krijgen.

Energie krijg ik in mijn werk van: creativiteit, buiten de kaders denken, innovatie, persoonlijk contact, resultaat zien, anderen helpen en ‘hands on’ projectbegeleiding.

Wat ik belangrijk vind, is dat verduurzaming voor iedereen haalbaar is. En om de jeugd hier actief bij te betrekken. En ook dat er binnen verduurzaming aandacht is voor natuurbehoud -en ontwikkeling. In mijn vrije tijd zet ik mij ook in voor de verduurzaming van ons eigen dorp!”