Nieuwe subsidie beschikbaar voor woningen met laag energielabel

Publicatiedatum: 12 juli 2023

De nieuwe subsidieregeling is bedoeld voor woningen met energielabel D tot en met G en gaat per 19 juli 2023 van start. De subsidie kan door woningeigenaren of doe-het-zelvers gebruikt worden voor verschillende energiebesparende maatregelen zoals vloer-, dak- of gevelisolatie en het plaatsen van isolerend glas (HR++). Dit kan tot maximaal € 2.500 en is te combineren met andere subsidie- en financieringsregelingen. Wethouder Evert Stellingwerf is enthousiast: “We vinden het belangrijk dat alle inwoners hun woning comfortabeler en energiezuiniger kunnen maken. Deze nieuwe subsidieregeling verlaagt de financiële drempel voor een grote groep inwoners om hiermee aan de slag te gaan. Op die manier willen we werken aan een lage energierekening op die plekken waar dit het meeste verschil maakt.”

Aan de slag

Op onze pagina Maatregelen vindt je verschillende maatregelen die je kunt treffen om je woning te verduurzamen. Je vindt hier de nodige informatie en hoe je aan de slag kunt gaan. Vind je het lastig om te beginnen of heb je nog vragen? Op onze Energiecoach pagina kan je een afspraak inplannen met een energiecoach.

Meer informatie of subsidie aanvragen?

De nieuwe subsidie is aan te vragen tot 1 juli 2024 en kan voor maximaal € 2.500 per aanvraag/woning. De WOZ-waarde mag niet hoger zijn van 268.000 euro en het (verzamel)inkomen van de aanvrager/bewoner (+ evt. partner), mag maximaal 48.625 euro bruto per jaar zijn. Meer informatie over de subsidie ‘woningmaatregelen’ en over de precieze voorwaarden leest u op de website van gemeente Leeuwarden. Zoek op: energiebesparende woningmaatregelen.