Persoonlijk woonverhaal brengt duurzaam wonen dichterbij

gezin doet mee aan duurzame huizenrouteTijdens de Duurzame Huizen Route op zaterdag 31 oktober en 7 november 2020 zijn er door heel Nederland honderden duurzame woningen te bezoeken. Gastvrije huiseigenaren stellen hun huis open voor mensen die zich willen oriënteren op het verduurzamen of zelfs aardgasvrij maken van hun woning, VvE of wijk. Er is een grote variatie aan soorten woningen en maatregelen te bekijken; van monumentaal tot nieuwbouw, van rijwoning tot villa en van kleine isolatiemaatregelen tot een woning zonder energierekening.

Steeds meer huizen te bezoeken

Niet alleen het aantal bezoekers groeit, ook het aantal huizen op de website neemt sterk toe. Jaarlijks komen er meer dan 200 woningen bij. Een toenemend aantal huiseigenaren die ooit zelf een woning bezochten, stellen nu hun eigen woning open. Huiseigenaar Rinus uit Leeuwarden doet al jaren mee met de Duurzame Huizenroute. “Tijdens het verduurzamen van mijn woning heb ik gemerkt hoe belangrijk het is om met ervaringsdeskundigen te kunnen sparren over de te treffen maatregelen. Ik vind het daarom leuk om nu ook andere huiseigenaren verder op weg te helpen met mijn persoonlijke ervaringen. Huiseigenaren die aan de slag willen met hun woning zijn in november van harte welkom. De koffie staat klaar!”

Elke ervaring telt
Heb je een goede ervaring met het verduurzamen van je woning? Meld je woning dan aan op duurzamehuizenroute.nl en deel je ervaringen met de rest. Alleen door elkaar te motiveren maken we meters in het verduurzamen van onze woningvoorraad. De woningen zijn te bezoeken na inschrijving via duurzamehuizenroute.nl.