Scholen in Jirnsum aan de slag met Junior Energiecoach

Publicatiedatum: 7 maart 2022

Op vrijdag 4 maart was de feestelijke aftrap voor Junior Energiecoach in Jirnsum. Beide scholen, de It Tredde Sté en de Sint Radboud doen mee. De groepen 5 tot en met 8 gaan via leuke en leerzame opdrachten en challenges, aan de slag met energiebesparing. Zowel in de klas én thuis. Dit is de derde editie van Junior Energiecoach in gemeente Leeuwarden.

De klassen geven symbolisch de ecologische voetafdruk weer, die ze willen verkleinen
De klassen geven symbolisch de ecologische voetafdruk weer, die ze willen verkleinen

Bewustwording in klas en gezinnen vergroten

“Met energie kun je lachen” is niet voor niets de slogan van de Junior Energiecoach campagne. Junior Energiecoach is een leuk en leerzaam spel van vijf weken voor kinderen (ca. 7-12 jaar) én ouders. Aan de hand van leuke filmpjes, geheime weekopdrachten, interessante weetjes en leuke spelletjes gaan de klassen en de gezinnen thuis, samen praktisch en spelenderwijs aan de slag. Om zo te ervaren hoe je gemakkelijk energie kan besparen en hier bewuster mee om te gaan. Voor een schoner milieu, een vollere portemonnee en een kleinere ecologische voetafdruk.

Een duurzamer Jirnsum

De gezamenlijke inzet op de scholen kwam mede tot stand op initiatief van de Jirnsumer Enerzjy Koöperaasje (JEK). Het JEK zet zich in om Jirnsum te voorzien van duurzame energie en is actief bezig met ‘buurtgerichte energiebesparing’. Tamir van JEK vertelt; ”Je merkt dat het gezamenlijk met energiebesparing bezig zijn, gewoon het beste werkt. Mensen leren van elkaar, inspireren elkaar en zijn samen met iets bezig. Dat heeft meteen ook een sociaal aspect, samen doen en kennis delen én tegelijkertijd je buurt verduurzamen. We laten als energiecoöperatie graag zien dat je samen meer kunt bereiken en dat het je ook echt wat oplevert. Deze campagne van Junior Energiecoach op de Jirnsumer scholen sluit hier prachtig op aan.”

Wil je meer informatie of wil je meedoen met de Jirnsumer Enerzjy Koöperaasje zie: www.jirnsumenergie.nl. Meer informatie over de Junior Energiecoach lees je op: www.juniorenergiecoach.nl.