Subsidie voor een koelkast of koel-vriescombinatie

Publicatiedatum: 15 september 2023

Heeft u de energietoeslag van de gemeente Leeuwarden ontvangen? En heeft u een laag energielabel van uw woning en een koelkast of koelvriescombinatie van 10 jaar of ouder? Dan komt u waarschijnlijk in aanmerking voor een koelkast.

Hoe vraagt u de koelkast aan?

U vraagt een adviesgesprek aan met de Energiecoach van de gemeente Leeuwarden. Dit kan op 3 manieren:

De Energiecoach maakt met u een afspraak en komt bij u thuis langs. Hij/zij kijkt samen met u of u voldoet aan de voorwaarden. Als dat zo is, neemt hij/zij de aanvraag met u door.

Hoe gaat het verder?

U krijgt van de Energiecoach een waardebon waarmee u een koelkast kunt uitzoeken. Dit kan op de dag zelf al, maar uiterlijk binnen 2 maanden na uitgifte van de waardebon. Met de waardebon zoekt u in de winkel een koelkast uit ter waarde van € 750,-. U levert de waardebon in bij de winkel en regelt met de winkelmedewerker de gratis bezorging. De bezorgdienst bezorgt de nieuwe koelkast en neemt de oude koelkast mee. Zo begint u gelijk met energie besparen met uw nieuwe energiezuinige koelkast.

Kijk voor meer informatie over de subsidie en de voorwaarden op www.leeuwarden.nl/koelkast. Voor deze subsidie is €750.000 beschikbaar. Er wordt subsidie verleend zolang er nog budget beschikbaar is.

Aanvragen in beeld (infographic)

Gemeente Leeuwarden Infographic Witgoedregeling