Subsidie voor energiezuinig en comfortabel wonen

Publicatiedatum: 11 juni 2024

Woon jij in een huis met een laag energielabel en wil je graag jouw woning isoleren? Voor een lagere energierekening en meer comfort? De gemeente Leeuwarden heeft een nieuwe subsidieregeling om je daarbij te helpen, de subsidie ‘Isoleren Eigen Woning’.

Tot 2150 euro

Je kunt vanaf 1 juni 2024 subsidiegeld krijgen voor verschillende isolerende maatregelen voor uw huis. Denk bijvoorbeeld aan het isoleren van vloeren, muren, het dak, de zolder, ramen en deuren. Je krijgt maximaal 2150 euro. Voor een monument kun je maximaal 2500 ontvangen. En je kunt ook bij maar 1 maatregel al subsidie aanvragen. Ook als je als doe-het-zelver aan de slag gaat.

Oudere woningen met laag energielabel

In Leeuwarden zijn nog best veel huizen met een laag energielabel D t/m G. Dit soort woningen heeft vaak een hogere energierekening. Daarnaast kunnen bewoners last hebben van tocht, condens op de ramen en soms zelfs schimmels in huis. Dat is niet comfortabel wonen, maar ook niet erg gezond. De nieuwe subsidieregeling is bedoeld om woningen met een label D t/m G beter te isoleren.

Laag inkomen? Dan kun je extra subsidie aanvragen

Heb je een inkomen tot maximaal 48.625 euro bruto per jaar? Dan is er ook nog de Subsidie energiebesparende woningmaatregelen. Misschien kun je van beide subsidieregelingen gebruikmaken.

Meer informatie en aanvragen

Aan beide subsidieregelingen zijn voorwaarden verbonden. Die vind je op de website van de gemeente Leeuwarden: www.leeuwarden.nl/subsidies. (zoek op ‘Isoleren eigen woning’ en /of ‘Energiebesparende woningmaatregelen’). Op de website kun je ook direct subsidie aanvragen.

Wil je meer weten over  energie besparen? Kijk dan bij het Energieloket van gemeente Leeuwarden: www.energieloketleeuwarden.nl/.