Zet ‘m op 60

Publicatiedatum: 19 september 2022

Zet je cv-ketel op 60 graden i.p.v. 95 graden. Heb jij een koopwoning en ben jij een handige Harry of Henny? Bespaar dan in een minuut 140 euro op je energiekosten 🔥🔥🔥. Een eenvoudig filmpje van de campagne Zet ‘m op 60 laat je stap voor stap zien hoe je dat kunt doen. Je kunt ook een erkend installateur vragen naar de mogelijkheden om je cv-ketel energiezuinig af te stellen of vraag onze energiecoaches Pieter en Ruben (voor minima en mensen met een smalle beurs).

Link naar campagne Zet ‘m op 60 – Bespaar gas en behoud je comfort

En als je huurder bent?
Sinds 10 maart 2020 is het verplicht dat verwarmingssystemen waterzijdig worden ingeregeld. Dit geldt alleen bij woningen waar de warmtebron, cv-ketel of (hybride) warmtepomp, wordt vervangen of vernieuwd. Maar ook wanneer meer dan 30% van de afgifteapparaten (zoals radiatoren) zijn vervangen. Bij het vervangen van de warmtebron is het ook verplicht om per verdieping of per ruimte de temperatuur te kunnen regelen. Vraag je verhuurder om de cv-ketel waterzijdig in te laten regelen.

Zijn er ook uitzonderingen?
Ja, bij oudere woningen is de temperatuurregeling per radiator niet altijd mogelijk. Voor deze woningen geldt de verplichting niet. Je bent ook niet verplicht de temperatuur per ruimte te kunnen regelen als kosten voor de apparatuur meer dan 20% is van de kosten van de verwarmingsinstallatie.