Zet ook de knop om tijdens de Nationale Klimaatweek 2022

Publicatiedatum: 1 november 2022

De Nationale Klimaatweek 2022 is van start! Samen maken we Nederland, en dus ook de gemeente Leeuwarden een stukje duurzamer. En met energie besparen help jij het klimaat en jouw eigen portemonnee. Dus zet thuis ook de knop om en bespaar energie met de drie belangrijkste maatregelen die je nú kan nemen:

  1. Zet de thermostaat overdag maximaal op 19 graden
    Met elke graad lager bespaar je energie. Door de thermostaat maximaal op 19 graden i.p.v. 21 graden te zetten, maak je al een goede start. Zijn er ruimtes in huis waar je niet bent? Zet daar de verwarming uit, ook in de slaapkamer. Laat de warmte niet ontsnappen door deuren dicht te houden.
  2. Zet de thermostaat ’s avonds op 15 graden

Het is zonde om je huis te verwarmen wanneer je warm onder de dekens ligt, toch? Dus zet de thermostaat op 15 graden aan het einde van de avond. En doe dit ook wanneer er overdag niemand thuis is. Gebruik een extra deken of trek een warme trui aan. Heb je vloerverwarming? Zet dan de thermostaat niet lager dan 17 of 18 graden. Anders duurt het opwarmen te lang.

  1. Douche maximaal 5 minuten

Wist je dat 80% van je warmwaterverbruik door de douche stroomt? Een flinke verbruiker dus. Douche daarom niet langer dan 5 minuten per keer dat je gaat douchen. Je bespaart er gas én water mee.

Wil je nóg meer tips om je huis te verduurzamen? Bekijk dan de video van onze Joep. Hij laat zien waar je alvast mee aan de slag kunt. Zo bespaar je energie en draag jij je steentje bij aan de Nationale Klimaatweek!  Mocht je extra financiering nodig hebben, kijk dan op onze subsidiepagina voor alle mogelijkheden.