Geldfit: Tijdelijk Noodfonds Energie

Publicatiedatum: 24 februari 2023

Om meer inkomen te krijgen kun je regelingen en toeslagen (potjes) aanvragen. Lukt het daarmee nog steeds niet om rond te komen? Dan is er het Tijdelijk Noodfonds Energie. Dit noodfonds betaalt voor een periode van 6 maanden een deel van jouw energierekening. Geldfit wijst je graag de weg. Hieronder krijg je uitleg over het Noodfonds en over potjes. Je ziet wat jij wel en niet kan aanvragen in jouw situatie.

Hoe werkt de aanvraag?

Bekijk de video via deze link of lees hieronder verder.

Heb je vragen, of kom je er niet uit? Bel gratis met de Geldfit hulplijn op 0800-0550 of neem contact op met jouw Energiecoach van de gemeente Leeuwarden. Bel dan14058 of email naar [email protected].

Noodfonds-check

Heb je alle mogelijke potjes aangevraagd en kun je de energierekening nog steeds niet betalen?
Doe dan de Noodfonds-check. In 5 minuten ontdek je of het voor jou goed is om het Noodfonds aan te vragen.

Deze gegevens heb je nodig:

  • het bruto-inkomen van iedereen in je huishouden;
  • je energiekosten in oktober 2022 en in januari 2023.

 Start de Noodfonds-check 

Potjes-check

Er bestaan veel regelingen en toeslagen om je inkomen te verhogen. Daarvoor is er de potjes-check. Hiermee krijg je een overzicht van alle potjes die er voor jou zijn. In ongeveer 15 minuten ontdek je welke potjes jij mogelijk kan aanvragen. Dit doe je door gegevens in te vullen over jouw situatie. Deze gegevens slaan we alleen tijdelijk op zodat je ze maar één keer hoeft in te vullen. We verwijderen ze als je klaar bent met de check. Daarna kun je zelf of samen met ons de potjes aanvragen.

 Start de potjes-check 

Meer informatie over het Noodfonds

Je kunt meer lezen over het Noodfonds op de website van het Tijdelijk Noodfonds Energie.

Vragen of hulp nodig?

Bel gratis met de Geldfit hulplijn op 0800-0550 of neem contact op met jouw Energiecoach van de gemeente Leeuwarden (bel 14058 of email naar [email protected]).