Kijk binnen bij de duurzame woning van Susan

Publicatiedatum: 6 april 2022

Huiseigenaar Susan Janssen Jouwsma uit Leeuwarden vertelt op vrijdag 8 april om 19:30 uur over haar aardgasvrije jaren ’20-woning.

“Als het gaat om verduurzamen van een oude woning hoor je vaak: “Het kan niet”, maar het kan zeker wel!”, zegt Susan. “Ons huis is van buiten 100 jaar oud, maar van binnen helemaal vernieuwd, aardgasvrij en energieneutraal. We hebben ons huis volledig aangepakt en we laten bezoekers graag zien hoe wij dat deden en wat er allemaal mogelijk is. Ook in kleine stapjes. Het kan echt!”

Tijdens deze thematour vertelt Susan hoe zij de woning stap voor stap energieneutraal maakte, door onder andere een warmtepomp en isolatie. Je bent van harte welkom om ideeën op te doen en al je vragen aan Susan te stellen. Inschrijven is gratis!

Gratis inschrijven voor de thematour

In april vinden in heel Nederland duurzame thematours plaats. Tijdens de thematours leiden huiseigenaren bezoekers rond in en om hun woning. Ze vertellen enthousiast hoe zij het verduurzamen van hun woning hebben aangepakt. In provincie Fryslân worden vier thematours georganiseerd in Garyp, Katlijk, Leeuwarden en Westhoek. Inwoners zijn van harte welkom om ideeën op te doen. Bekijk het overzicht van alle thematours via de website van de Duurzame Huizen Route.

Duurzame Huizen Route

De thematours zijn onderdeel van de Nationale Duurzame Huizen Route: een onafhankelijk platform voor iedereen met interesse in duurzaam wonen en (ver)bouwen. De thematours worden mede mogelijk gemaakt door gemeente Leeuwarden en provincie Fryslân. We moedigen inwoners graag aan om op een laagdrempelige manier kennis te maken met duurzaam wonen.

Lees ook het interview met Susan!

Susan laat zien dat het kan!