Subsidie voor het verduurzamen van bedrijfspanden

Publicatiedatum: 29 februari 2024

Wilt u graag uw (monumentale) bedrijfspand verduurzamen? Het kan lastig zijn om hiermee te beginnen. Daarom heeft de gemeente Leeuwarden vanaf 28 februari 2024 subsidiegeld beschikbaar gesteld én krijgt u gratis advies van de MKB Energiecoach. Met het subsidiegeld kunt u het pand isoleren, zodat u minder energie verbruikt en dus geld bespaart.

Tot 30% subsidie mogelijk

U kunt een vergoeding krijgen voor verschillende verduurzamende maatregelen aan uw bedrijfspand. Denk bijvoorbeeld aan het isoleren van vloeren, wanden, het dak, ramen en deuren. U kunt tot 30% subsidie krijgen op het totaal van de kosten, tot een maximum van €20.000,-. Ook de kosten voor een (benodigd) ecologisch onderzoek, kunnen hierin mee worden genomen.

Gratis advies MKB Energiecoach

Voor alle vragen over het verduurzamen van uw pand en het aanvragen van de subsidie, kunt u contact opnemen met de MKB Energiecoach, Reinder Feenstra. Hij ondersteunt u graag tijdens de onderzoeksfase, maar ook tijdens de realisatie. U kunt hem bereiken door hem te bellen op 06 319 633 00 of door een mail te sturen naar [email protected]. Kijk op het Energieloket voor ondernemers, voor meer informatie.

Meer informatie en aanvragen

Aan beide subsidieregelingen zijn voorwaarden verbonden. Die vindt u op de website van de gemeente Leeuwarden. (zoek op ‘verduurzamen monumenten’ of ‘isolatiemaatregelen bedrijven’) Daar kunt u ook direct subsidie aanvragen.