Termijn energietoeslag aanvragen verlengd

Inwoners van de gemeente Leeuwarden met een inkomen lager dan 125% van de bijstandsnorm kunnen eenmalig een energietoeslag van € 1.300,- krijgen. Dit bedrag is om de hoge energiekosten te kunnen betalen. Inwoners kunnen energietoeslag aanvragen tot 1 januari 2023. Op www.leeuwarden.nl/energietoeslag is meer informatie te vinden over de energietoeslag en hoe inwoners energietoeslag aan kunnen vragen.

Hein Kuiken, wethouder armoede en schuldhulp: “Het is belangrijk dat alle inwoners van onze gemeente die recht op energietoeslag hebben dit ook krijgen. We hebben al aan een groot deel van deze inwoners energietoeslag uitgekeerd, maar we weten dat de groep groter is. Om deze inwoners ook de kans te geven energietoeslag aan te vragen, hebben we de aanvraag voor de energietoeslag verlengd tot het eind van dit jaar.”

Hulp nodig met energie besparen?

Vraag een coachingsgesprek aan bij een van onze energiecoaches! Coaching is gratis voor minima en mensen met een smalle beurs. Vul het aanvraagformulier in. Of stuur een email naar [email protected] met het verzoek en jouw contactgegevens, zodat we contact met jou kunnen opnemen voor het maken van een afspraak.

Link naar het aanvraagformulier (onderaan de pagina)