“Alle kleine beetjes helpen”

“Goedemorgen!” Een goedlachse Elly doet de deur open. “Kom binnen! Wat wil je drinken?” Met een goed humeur begint ze te vertellen over haar ervaring met de energiecoach. “Ik zag een advertentie voorbij komen, over het aanvragen van een energiebox met vrijblijvend advies van een Energiecoach. Perfect dacht ik, want ik wil graag weten hoe ik nog meer kan besparen”.

Voordat de energiecoach bij Elly langs zou komen, heeft ze al een aantal energiebesparende maatregelen toegepast in haar huurwoning. Zo heeft ze 8 zonnepanelen op haar dak, kunststof kozijnen, dakisolatie en spouwmuurisolatie. “In de winter kan ik nog niet met blote voeten rondlopen, omdat ik nog geen vloerisolatie heb, maar daar heb ik gelukkig goede sloffen voor”, lacht ze.

Een aanrader!

Over het contact met Energiecoach Petra is Elly heel blij. “Het contact ging heel makkelijk. Petra is erg fijn in de omgang en heeft veel kennis.” Bij de afspraak is er folie achter de verwarming geplaatst, wat al snel effect had. “Ik merk dat de warmte meer binnen blijft, wat in de winter erg aangenaam is”. Tijdens de kennismaking met Petra is er eerst gekeken wat Elly zelf al aan besparing heeft gedaan en is er meegekeken in de energierekening. Ze hebben vervolgens een tweede gesprek ingepland en heeft Elly een energiebox gekregen, waar ook veel bruikbare dingen tussen zitten. Zo is ze erg blij met het verlengsnoer. Hier zit namelijk een aan/uit knop op, zodat je nooit teveel stroom verbruikt wanneer je hem in het stopcontact hebt zitten.

Je kan niet vroeg genoeg beginnen

Eigenlijk was Elly al heel goed bezig. Duurzaam omgaan met water en energie is haar met de paplepel ingegoten. Van kinds af aan kreeg ze al mee om de lampen en kachel uit te doen in ruimtes waar je niet bent en ook om bijvoorbeeld de kraan niet onnodig lang te laten stromen. “Sinds de zonnepanelen op het dak liggen, houd ik nu ook rekening mee wanneer de zon schijnt. Dan zet ik bijvoorbeeld de wasmachine of vaatwasser aan”.

Laatste checkup

In november komt Energiecoach Petra nog een laatste keer langs, om het energiecontract van Elly te bespreken. Deze loopt namelijk in december af. “Samen gaan wij alle maatschappijen langs. Welke past bij mij en mijn situatie? Fijn om dat samen met Petra te kunnen doen. Dat maakt mij stukken zekerder over een eventuele overstap.

Bij Elly zijn er altijd dingen die beter kunnen. Zo kookt ze nog wel op gas, maar heeft ze een snelkookpan op elektriciteit aangeschaft. Op die manier hoeft ze minder gas te gebruiken voor het koken. Ook wil ze net als haar buren graag infraroodpanelen en op den duur een batterij voor het opslaan van je eigen stroom. Genoeg grote ideeën, maar Elly zal zich eerst focussen op de kleinere aanpassingen. Als laatste tip geeft ze mee om ’s avonds dekentjes te gebruiken. “Op die manier kan je misschien je kachel een graadje lager zetten in plaats van hoger, want alle kleine beetjes helpen!”.

Ook gratis advies van een Energiecoach?

Neem vrijblijvend contact op de Energiecoaches en begin met energie en geld besparen! Bekijk de pagina van de Energiecoaches voor het contactformulier en meer informatie.

5 energiecoaches poseren voor hek van Prinsetuin