Radiatorfolie

Ontsnapt er veel warmte via de buitenmuur? Breng radiatorfolie aan!

Heb je radiatoren tegen een buitenmuur die niet is geïsoleerd? Plak dan radiatorfolie achter die radiatoren. Er ontsnapt dan veel minder warmte naar buiten via de buitenmuur: de cv-ketel hoeft voortaan minder hard te stoken. Nog beter is trouwens om de muur achter de verwarming te isoleren met folie. Per vierkante meter radiatorfolie levert dat 10 m3 gasbesparing op (8 euro). Er is ook radiatorfolie die je met magneetjes of tape op de achterkant van de radiator kunt plakken, zodat je de folie helemaal niet ziet. Je kunt radiatorfolie bij vrijwel iedere bouwmarkt kopen.

Kostenindicatie Rond de 3 euro per m2. Voor een gemiddelde woning zo’n 20 euro totaal.
Inspanning Je brengt radiatorfolie zelf aan op de muur achter de radiatoren. Soms kun je radiatorfolie met magneetjes of tape op de achterkant van de radiator plakken. Je moet jezelf soms een beetje in een bocht wringen om er bij te kunnen, maar een kind kan de was doen.
Geld besparing Je kunt al snel 30 euro per jaar besparen. De investering is dus binnen één winter terugverdiend!
Comfort Je wooncomfort wordt niet veranderd door radiatorfolie.
Je kunt radiatorfolie goed wegwerken achter of op de radiator waardoor deze aan het oog onttrokken blijft.
Randvoorwaarden Geen

 

Glazen pui

Heb je (paneel)radiatoren voor een glazen pui, wand of raam? Hang dan radiatorfolie op aan de achterzijde van het paneel, of plaats een warmteschild. Bij enkel glas bespaar je hiermee op jaarbasis 50 m3 gas (40 euro) per m2 folie. Ook bij dubbel glas is het de moeite: daar bespaar je 25 m3 gas (20 euro) per m2 folie.