Zoldervloerisolatie

Je zoldervloer isoleren kan een goed alternatief zijn voor het isoleren van je dak.

Woningen van voor 1970 hebben van oorsprong meestal geen isolatie. Woningen die na 1970 gebouwd zijn, zijn meestal al geïsoleerd.

Wanneer kun je je zoldervloer isoleren ?

Bij een dak boven een afgesloten (opslag)zolder die niet als verblijfsruimte fungeert is het isoleren van de vloer een snellere en goedkopere oplossing dan het isoleren van het dak. Is je dak nog niet geïsoleerd, of zit er minder dan 10 cm isolatie (een Rc-waarde van 2,5 m2K/W), dan heeft het zin om te gaan isoleren. De elektra in het plafond onder de zoldervloer moet op orde zijn. Boven de zoldervloer is enige ventilatie gewenst.

Hoe kun je dit (laten) doen?

Vaak worden platen isolatie op de zoldervloer aangebracht. Het gebruikte isolatiemateriaal moet drukvast zijn (PIR, XPS, EPS, drukvast steenwol). Die platen worden eventueel afgewerkt met een hardboardplaat. Het is goed om ook een dampremmende laag te gebruiken om condens te voorkomen. Een plafond volblazen met cellulose of glaswolvlokken is mogelijk, als de constructie van het plafond sterk genoeg is.

Financiering in Friesland

Vind je bedrijf

Stel ons je vraag

Zelf doen of een offerte?

Meet het oppervlakte van je vloer en vermenigvuldig dat met 50 euro, dan heb je een indicatie van de kosten om het te laten uitvoeren. Je moet je zolder leeg halen, zodat ze er kunnen werken. Een zoldervloer isoleren kun je ook goed zelf doen. Er kan maar weinig fout gaan. Heb je een luik naar de zolder, let er dan op dat de isolatieplaten er door heen passen.