Word jij onze nieuwe klimaatburgermeester?

Zet jij je actief in voor een beter klimaat en wil je daarmee ook anderen inspireren? Bijvoorbeeld door je wijk te vergroenen, je huis energiezuinig te maken, oude materialen weer als nieuw te maken of de lekkerste vegetarische gerechten op tafel te zetten? Word dan Klimaatburgemeester van de gemeente Leeuwarden. Met jouw verhaal inspireer je weer anderen om ook een stapje groener te gaan. Ken jij of ben jij zo iemand? Dan komen wij graag met jou in contact voor de Nationale Klimaatweek. Deze is van 31 oktober tot en met 6 november. Je kunt je aanmelden via www.nkw2022.nl.

Wie volgt er na Bertus en Susan?
Deze campagne is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Veel Nederlanders en bedrijven zijn al goed bezig met duurzamer leven en energie besparen. Dat is goed voor ons allemaal, een groener Nederland én onze portemonnee. Om nóg meer burgers en organisaties te inspireren zich in te zetten voor een beter klimaat, organiseren we van 31 oktober t/m 6 november 2022 de Nationale Klimaatweek. Vorig jaar waren er maar liefst 142 Klimaatburgermeesters. Bertus Buizer en Susan Janssen- Jouwsma kregen de eer in onze eigen gemeente Leeuwarden. Hun verhalen lees je hier en hier .

Bedrijven: doe ook mee!
We zijn ook op zoek naar de verhalen van klimaatsupporters! Dit zijn bedrijven, stichtingen en andere organisaties die vooroplopen op verduurzaming of energiebesparing. Meld je dan aan als ‘Klimaatsupporter’. Kijk voor de voorwaarden en hoe je je kunt aanmelden op www.nkw2022.nl.

Klimaatburgemeester Bertus Buizer